Opitý makový Izidor s parížskou smotanou
Opitý makový Izidor s parížskou smotanou
Skúšali ste už kombinovať rum s makom? Opitý Izidor si dnes viete vychutnať v novom šate: Šťavnatý zákusok bohato naplnený prémiovou makovou náplňou a brusnicami. Základom je korpus z trenej hmoty Jung Basis Rühr. Dostane Vás úžasná chuť kombinácie maku a jedinečnej chuti parížskej smotany KEN Trufa. A skvelou bodkou na záver je krásne dozdobenie zákuska.
Korpus:
300 g | Jung Basis Rühr | |
135 g | Zela Delikates | |
16 g | kakaový prášok | |
165 g | Tekutá vaječná melanž | |
85 g | Plnka orechová Premium |
Náplň 1:
900 g | Plnka maková Premium | |
150 g | prevarená voda | |
300 g | Brusnice v géli | |
200 g | rum | |
100 g | Kokosová náplň |
Náplň 2:
150 g | Darinka džem extra marhuľa | |
1900 g | Ken Trufa - parížska smotana |
Dozdobenie:
300 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
30 g | rastlinný olej | |
15 g | mak celý |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri najvyšších otáčkach 5 minút. Rozotrieme na papier na pečenie 1x plát o veľkosti 60x40 cm. Plát je najlepšie piecť rovno v "kapsli". Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho natrieme Darinkou džem extra marhuľou. Všetky suroviny na náplň zmiešame dokopy a natrieme na vychladený plát. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú natrieme na makovú náplň. Povrch polievame roztopenou Zela polevou tmavou zriedenou s olejom. Kvôli lepšiemu efektu môžeme urobiť mramorový vzor s roztopenou Zela polevou bielou zriedenou s olejom. Dozdobíme celým makom. Necháme stuhnúť do druhého dňa, nech sa koláčik chuťovo prepojí.
Dodatočné informácie
pre 60 ks á 65 g.