Sacherka kocky s brusnicami
Sacherka kocky s brusnicami
Náš tip: stačí ochutnať a presvedčíte aj zarytého odporcu sladkého! Mimoriadne vydarená kombinácia čokoládového cesta a brusnicového gélu. Jednoduché a pritom tak efektne vyzerajúce rezy. Šťavnatejší zákusok, ktorý je menej sladký a zdravší vďaka použitému brusnicovému gélu. Ak ste ešte neskúšali kombináciu polevy pripravenej z parížskej smotany KEN Trufa a Zela cukr. polevy tmavej - tak neváhajte. Je proste skvelá.
Korpus:
750 g | Cesto Čokoládové | |
500 g | Tekutá vaječná melanž | |
375 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
700 g | Brusnice v géli |
Dozdobenie:
140 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
100 g | Ken Trufa | |
40 g | Zela cukr. poleva biela | |
5 g | rastlinný olej |
Technologický postup
Všetky suroviny na pláty si v šľahači šľaháme na najvyššej rýchlosti 5 minút. Hmotu rozotrieme na 3x tenké pláty (60X40cm) na papier na pečenie a pečieme v peci pri teplote 190°C cca 5 minút v závislosti od pece. Po vychladení si ich natierame brusnicami v géli a celé prekrojíme na dve polovice tak, aby z toho vznikli 6x pláty a 5x náplň. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme do druhého dňa, aby sa nám povrch vyrovnal a polievame polevou, ktorú si pripravíme roztopením Zela polevy tmavej s Ken trufa. Po zatuhnutí polevy krájame na kocky ktoré ešte dozdobíme Zela polevou bielou a sušenými višňami.
Dodatočné informácie
pre 24 ks á 75 g