Receptúry Receptúry

Sacherka kocky s brusnicami

Náš tip: stačí ochutnať a presvedčíte aj zarytého odporcu sladkého! Mimoriadne vydarená kombinácia čokoládového cesta a brusnicového gélu. Jednoduché a pritom tak efektne vyzerajúce rezy. Šťavnatejší zákusok, ktorý je menej sladký a zdravší vďaka použitému brusnicovému gélu. Ak ste ešte neskúšali kombináciu polevy pripravenej z parížskej smotany KEN Trufa a Zela cukr. polevy tmavej - tak neváhajte. Je proste skvelá.

Korpus:

750 g   Cesto Čokoládové
500 g   Tekutá vaječná melanž
375 g   rastlinný olej

Náplň 1:

700 g   Brusnice v géli

Dozdobenie:

140 g   Zela cukr. poleva tmavá
100 g   Ken Trufa
40 g   Zela cukr. poleva biela
5 g   rastlinný olej

Technologický postup

Všetky suroviny na pláty si v šľahači šľaháme na najvyššej rýchlosti 5 minút. Hmotu rozotrieme na 3x tenké pláty (60X40cm)  na papier na pečenie a pečieme v peci pri teplote 190°C cca 5 minút v závislosti od pece. Po vychladení si ich natierame brusnicami v géli a celé prekrojíme na dve polovice tak, aby z toho vznikli 6x pláty a 5x náplň. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme do druhého dňa, aby sa nám povrch vyrovnal a polievame polevou, ktorú si pripravíme roztopením Zela polevy tmavej s Ken trufa. Po zatuhnutí polevy krájame na kocky ktoré ešte dozdobíme Zela polevou bielou a sušenými višňami.

Dodatočné informácie

pre 24 ks á 75 g

Sacherka kocky s brusnicami