UrBayr bochník s Fermentom Rustico
UrBayr bochník s Fermentom Rustico
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 75 | % | pšeničná múka T 650 |
25 | % | UrBayr zmes (Clean label) | |
5 | % | Fermento P Rye Rustico | |
1 | % | soľ | |
2 | % | čerstvé droždie | |
62 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.
Zrenie cesta: 25 - 30 minút. Navážka na 1 ks je 468 g.
Cestový kus tvarujeme do oválneho tvaru a ukladáme na plech.
Kysnutie: 50 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 ºC, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 25 minút,
III: 230 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
pre bochník á 400 g.