Receptúry Receptúry

UrBayr špaldová bageta

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 75 % pšeničná múka T 512
25 % UrBayr zmes (Clean label)
25 % Silkgrain Spelt (špalda)
3 % Amore L Soft Wheat
1 % soľ
2 % čerstvé droždie
62 % voda cca
Dozdobenie: 7 % Seedmix

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28°C. Zrenie cesta 25 – 30 minút.

Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť 135 g.

Cestové kusy následne tvarujeme - najlepšie ručne, do tvaru bagiet a obalíme v posype, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť.

Po nakysnutí narežeme na povrchu a pečieme.

Kysnutie: 50 –55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 230 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 12 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre bagety á 120 g.

UrBayr špaldová bageta