Receptúry Receptúry

Mliečne opekance makové s Lactorex originál

Chutné a kvalitné mliečne opekance - jedinečne pripravené s makom nielen vianočné obdobie.

Základná receptúra:

100,0 %   Pšeničná múka T 512
1,5 %   Lactorex originál
3 %   Bravčová masť škvarená
6,0 %   cukor kryštál
6,0 %   droždie čerstvé
1,5 %   soľ
3,0 %   Zeelmilk/sušené mlieko
10,0 %   mak modrý nemletý
52,0 %   voda cca

Múka na podsypanie:

0,3 %   múka T 512 pšen. hladká špeciál

Technologický postup

Technologický postup:

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 8 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Navážiť 2 kg presy, vydeliť na deliacom stroji.

Tvarovať na rožkovom stroji, ručne upraviť a nasekať škrabkou na 1 cm. Obaliť v múke, preosiať a rozložiť na plech.

Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, otvorený odťah, 4 minúty,

II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Mliečne opekance makové s Lactorex originál