Mliečne opekance makové s Lactorex originál
Mliečne opekance makové s Lactorex originál
Chutné a kvalitné mliečne opekance - jedinečne pripravené s makom nielen vianočné obdobie.
Základná receptúra:
100,0 % | Pšeničná múka T 512 | |
1,5 % | Lactorex originál | |
3 % | Bravčová masť škvarená | |
6,0 % | cukor kryštál | |
6,0 % | droždie čerstvé | |
1,5 % | soľ | |
3,0 % | Zeelmilk/sušené mlieko | |
10,0 % | mak modrý nemletý | |
52,0 % | voda cca |
Múka na podsypanie:
0,3 % | múka T 512 pšen. hladká špeciál |
Technologický postup
Technologický postup:
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 8 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Navážiť 2 kg presy, vydeliť na deliacom stroji.
Tvarovať na rožkovom stroji, ručne upraviť a nasekať škrabkou na 1 cm. Obaliť v múke, preosiať a rozložiť na plech.
Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, otvorený odťah, 4 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.