Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely
Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely
Adventné obdobie a vianočný čas miluje každý a v tomto období ľudia siahnu aj po niečom výnimočnom a inom než bežne nakupujú. Pripravili sme pre Vás receptúru na Vianočný koláč (biely/kakaový) s obľúbenou zmesou Jung Basis Rühr a kandizovaným ovocím. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Vianočný koláč biely/kakaový je ideálny pre rodinné balenia.
Hmota:
750 g | Jung Basis Rühr | |
420 g | tek.vaj. melanž/vajcia | |
350 g | repkový olej | |
50 g | kakaový prášok | |
150 g | kandizované ovocie | |
100 g | hrozienka | |
100 g | sekané orechy |
Dozdobenie polevou:
500 g | Zela cukrárska poleva biela | |
50 g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
|
||||||
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (alebo 30x40 cm) vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Po upečení a vychladení krájame na 8 kusov (pri plechu 60x20 cm) alebo ľubovoľne pri plechu 30x40 cm.
Jednotlivé kusy polejeme bielou čokoládovou polevou a prestriekame tmavou polevou.
Výrobok je vhodný pre rodinné balenia.