Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom
Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom
Výborný a pritom jednoduchý Perníkový koláč naplnený so Slivkovým lekvárom industrie - ideálnym na rozotieranie - alebo si ho môžete jednoducho pripraviť so Slivkovým kompótom, pričom odkvapkané polovičky sliviek rovnomerne naukladáme na povrch koláča pred pečením - cesto korzenné (perníkové) veľni dobre nesie náplne a tie sa neprepadávajú nadol počas pečenia.
Cesto:
1000 g | Cesto korzenné (perníkové) | |
250 g | rastlinný olej | |
450 g | voda |
Náplň:
400 g | Slivkový lekvár ndustrie |
Dozdobenie:
150 g | Zela cukr. poleva tmavá |
Technologický postup
Receptúra pre plech 60 x 20 cm alebo 30 x 40 cm.
Cesto miešame pri pomalých otáčkach počas 4 minút.
Dáme do formy 60x 20 cm vystriekanej s Carlex Spray.
Pečieme pri teplote 160 – 180 °C cca 45 - 50 minút.
Po upečení prekrojíme a potrieme slivkovým lekvárom. Povrch koláča polejeme Zela cukrárskou polevou tmavou.
Krájame na kocky alebo trojuholníky.