Kysnutý muffin/štóla s hrozienkami
Kysnutý muffin/štóla s hrozienkami
Vianoce po celý rok? Vychutnajte si ich v podobe tvarohových muffiniek zo štólového cesta - ako náplň môžete použiť napr. hrozienka, kandizované ovocie, sušené slivky, čokoládovú dekoráciu, mak alebo vhodné ovocné a pudingové náplne. Do cesta môžete pridať namiesto TOP tvarohovej náplne aj Tvarohovú náplň štandard A. Taktiež na cesto môžete použiť okrem Korent Europe aj Korent Vanilla, Backcreme, Butter backcreme, Lactorex originál.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
10 % | Korent Europe/Vanilla | |
6 % | čerstvé droždie | |
10 % | Zeel. marg. Zeelback/maslo | |
10 % | kryštálový cukor | |
1,2 % | soľ | |
40 % | hrozienka | |
20 % | Tvarohová náplň štandard A/Top | |
46 % | voda cca |
Dekorácia:
14 % | Mont Blanc -nerozpustný posypový cukor | |
5 % | Zeel. marg. Zeelback/maslo rozpustené |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Klonky o hmotnosti 90 g vygúľame a ukladáme do tulip papierových foriem /muffin veľkých foriem (napr. 70-80 g) uzáverom hore.
Po upečení potrieme roztopeným margarínom a posypeme dekoračným cukrom.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.