Receptúry Receptúry

Makové rezy s MAMAS PIE

Chutné makové rezy z našej zmesi Mamas pie ( na prípravu krehkého cesta) a Zmesi na makovník jemne dochutené s ovocnou ríbezľovou náplňou a dozdobené sladučkým fondánom.

Cesto 1:

500 g   MAMAS PIE
140 g   Zela delikates
40 g   voda

Cesto 2:

500 g   Zmes na makovník
220 g   voda
70 g   olej

Náplň 1:

400 g   ovocná náplň ríbezľová cukr.

Náplň 2:

100 g   ovocná náplň ríbezľová cukr.

Dozdobenie:

500 g   Zela biely fondant

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto 1 zmiešame do homogénnej hmoty. Rozvaľkáme do plechu o rozmere 60 x 20 cm ( alebo 30x40 cm).

Pečieme pri teplote 160 - 180 °C cca 15 - 20 minút.

Medzitým si pripravíme liate cesto zo Zmesi na makovník:

Zmes na makovník s vodou zmiešame pomocou lopatky (nešľaháme) pri pomalých otáčkach počas 2 - 3 minút, kým sa nespoja do homogénnej hmoty.
Potom prilejeme postupne rastlinný olej a domiešame len 1 minútu.
Hmotu nalejeme na plech 60 x 20 cm vystriekaný s Carlex Spray. Cesto rovnomerne rozlejeme po plechu.
Pečieme pri 160 °C cca 25 minút.

Krehký plát s Mamas pie necháme vychladnúť v plechu, po vychladnutí ho jemne potrieme s ovocnou ríbezľovou náplňou a naň položíme vychladnutý makový plát, ktorého povrch pretrieme jemne 100 g ríbezľovou náplňou. Dozdobíme nahriatým Zela bielym fondánom (do ktorého môžeme pridať malé množstvo vody - cca 25 g).

Krájame na požadované rezy.

Makové rezy s MAMAS PIE