Makové rezy s MAMAS PIE
Makové rezy s MAMAS PIE
Chutné makové rezy z našej zmesi Mamas pie ( na prípravu krehkého cesta) a Zmesi na makovník jemne dochutené s ovocnou ríbezľovou náplňou a dozdobené sladučkým fondánom.
Cesto 1:
500 g | MAMAS PIE | |
140 g | Zela delikates | |
40 g | voda |
Cesto 2:
500 g | Zmes na makovník | |
220 g | voda | |
70 g | olej |
Náplň 1:
400 g | ovocná náplň ríbezľová cukr. |
Náplň 2:
100 g | ovocná náplň ríbezľová cukr. |
Dozdobenie:
500 g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto 1 zmiešame do homogénnej hmoty. Rozvaľkáme do plechu o rozmere 60 x 20 cm ( alebo 30x40 cm).
Pečieme pri teplote 160 - 180 °C cca 15 - 20 minút.
Medzitým si pripravíme liate cesto zo Zmesi na makovník:
Zmes na makovník s vodou zmiešame pomocou lopatky (nešľaháme) pri pomalých otáčkach počas 2 - 3 minút, kým sa nespoja do homogénnej hmoty.
Potom prilejeme postupne rastlinný olej a domiešame len 1 minútu.
Hmotu nalejeme na plech 60 x 20 cm vystriekaný s Carlex Spray. Cesto rovnomerne rozlejeme po plechu.
Pečieme pri 160 °C cca 25 minút.
Krehký plát s Mamas pie necháme vychladnúť v plechu, po vychladnutí ho jemne potrieme s ovocnou ríbezľovou náplňou a naň položíme vychladnutý makový plát, ktorého povrch pretrieme jemne 100 g ríbezľovou náplňou. Dozdobíme nahriatým Zela bielym fondánom (do ktorého môžeme pridať malé množstvo vody - cca 25 g).
Krájame na požadované rezy.