MASLOVÁ vianočka s hrozienkami
MASLOVÁ vianočka s hrozienkami
2046 Butter backcreme Butter Backcreme dodá Vašim výrobkom nielen jemnosť striedky, čerstvosť a mäkkosť, ale aj úžasnú maslovú chuť a vôňu, ktorej neodolá žiadny spotrebiteľ. Pre jemné pečivo z kysnutého cesta. Dávkovanie: 20 % na múku.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
20 % | BUTTER BACKREME maslový | |
14 % | kryštálový cukor | |
6 % | čerstvé droždie | |
1,5 % | soľ | |
8 % | hrozienka | |
48 % | voda cca |
Dozdobenie:
5 % | Tek.vaj.melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Cesto rozvážime na presy, necháme vyzrieť a nadelíme na deličke cesta. Klonky upravíme do rožkov cez rožkový stroj a následne rožky spletieme do tvaru vianočky. Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.