Receptúry Receptúry

MASLOVÁ vianočka s hrozienkami

2046 Butter backcreme Butter Backcreme dodá Vašim výrobkom nielen jemnosť striedky, čerstvosť a mäkkosť, ale aj úžasnú maslovú chuť a vôňu, ktorej neodolá žiadny spotrebiteľ. Pre jemné pečivo z kysnutého cesta. Dávkovanie: 20 % na múku.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
20 %   BUTTER BACKREME maslový
14 %   kryštálový cukor
6 %   čerstvé droždie
1,5 %   soľ
8 %   hrozienka
48 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Cesto rozvážime na presy, necháme vyzrieť a nadelíme na deličke cesta. Klonky upravíme do rožkov cez rožkový stroj a následne rožky spletieme do tvaru vianočky. Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.  Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

MASLOVÁ vianočka s hrozienkami