Opekance klasik s Lactorex originál
Opekance klasik s Lactorex originál
Chutné a kvalitné opekance pre nielen vianočné obdobie.
Základná receptúra:
100,0 % | Pšeničná múka T 512 | |
2,0 % | Lactorex orig. (kód č. 102) | |
4,0 % | Zeelandia margarín pekársky/Zeelback | |
6,0 % | cukor kryštál | |
5,0 % | droždie čerstvé | |
1,8 % | soľ | |
50,0 % | voda cca |
Múka na podsypanie:
0,3 % | múka T 512 pšen. hladká špeciál |
Technologický postup
Technologický postup:
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 st. Celsia.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Jednotlivé cestové kusy vyformujeme do tvaru placky, nakrájame ruk-cukom na štvorčeky
a pomúčime hladkou múkou. Preosejeme prebytočnú múku a ukladáme na plechy.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 st. Celsia, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie: zaparená pec, teplota postupne klesajúca: 245 - 230 - 220 st. Celsia.
Odťah otvoríme po 2 minútach. Doba pečenia: 8 - 9 minút.
Po upečení nechajte dobre obschnúť (najlepšie do druhého dňa) a až potom zabaľte.
Z receptúry pri 100 kg múky získate 51 balení po 250 g.