Receptúry Receptúry

Perníkové kocky s čokoládou a fondánom

Zložením zaujímavé perníkové kocky pre slávnostné chvíle adventu. Zloženie bohaté na fondant, orechy, hrozienka a čokoládu.

Cesto:

700 g   Cesto korzenné (perníkové)
230 g   Zela biely fondant
330 g   voda
130 g   Frutafill hrozienka
60 g   sekané orechy
50 g   čokoládová dekorácia

Dozdobenie:

200 g   SATINA tmavá poleva

Technologický postup

Receptúra je na plech 60 x 20 cm alebo 30 x 40 cm.

Náš tip:

* namiesto fondantu môžete použiť med
** na dozdobenie môžete použiť rad poliev SATINA (tmavá (272), biela (275), toffee (274), Zela –cukr. polevu tmavú (602),
bielu (616), Scaldis Dark (059) alebo Scaldis white (098). Prípadne domáce gazdinky pravú čokoládu alebo polevu na varenie.


Technologický postup:
Cesto korzenné, fondán/med a vodu miešame pri pomalých otáčkach cca 5 minút.
Získame hladké cesto, do ktorého na konci miešania pridáme Frutafill hrozienka, orechy/arašidy a čokoládovú dekoráciu.
Cesto dávkujeme na plech o rozmere 20x60 cm vystriekaný s Carlex Spray.
Pečieme pri teplote 165 -175 °C cca 45-50 minút.
(Pečenie závisí od typu pece a navážky). Po upečení necháme vychladnúť.


Výrobok je ideálny aj pre rodinné balenia.
Upečené perníčky nakrájame na požadovanú veľkosť a dozdobíme/polejeme ľubovoľne s čokoládou.

Perníkové kocky s čokoládou a fondánom