Perníkové Panna Cotta rezy
Perníkové Panna Cotta rezy
Vianočná inšpirácia z Cesta korzenného (perníkového) a slivkového lekváru v kombinácii s jemnou vanilkovou Panna Cottou. Jemne dozdobené čokoládovými hviezdičkami vyrobenými z Scaldis dark (môžete použiť aj SMET čokoládové sezónne alebo celoročné čokoládové dekorácie).
Cesto:
750 g | Cesto korzenné (perníkové) | |
190 g | rastlinný olej | |
340 g | voda |
Náplň 1:
450 g | Slivkový lekvár sladený |
Náplň 2:
1000 g | Panna Cotta | |
250 g | Cream Rosette |
Technologický postup
Všetky suroviny miešame pomocou lopatky pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 30x40cm (60x20cm) vystriekaného Carlex Spray. Pomocou drezírovacieho vrecka nanesieme na povrch pásy slivkového lekváru. Pečieme pri 180°C cca 25-30 min. Po upečení necháme dôkladne vychladiť. Panna Cottu vyšľaháme spolu s Cream Rosette na nadýchaný krém.Natrieme na povrch zákusku a necháme poriadne stuhnúť- najlepšie do druhého dňa. Dekorujeme podľa fantázie napr. SMET čokoládovými dekoráciami.