Špaldový závin s makovou náplňou
Špaldový závin s makovou náplňou
Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z Mr. Korn Dinkel a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
20 % | Korent Europe | |
50 % | Mr. Korn DINKEL (špalda) | |
6 % | čerstvé droždie | |
1 % | soľ | |
5 % | cukor kryštál | |
53 % | voda cca |
Náplň:
73,4 % | Zela maková náplň 40% (suchá) | |
36,6 % | voda - teplá |
Dozdobenie:
5 % | tek.vaj.melanž/vajcia na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 55 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.