Bezlepkový chlebík TASTY & MULTI DARK
Bezlepkový chlebík TASTY & MULTI DARK
Bezlepkový chlebík z nášho nového radu ZERO PROBLEM v skvelej kombinácii dvoch zmesí - svetlej TASTY LF a tmavej MULTI DARK. Chlebík má výbornú chuť, slovenský vzhľad veky a dokonca pekný rustikálny vzhľad. Nielen pre bezlepkovú diétu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | ZERO PROBLEM TASTY LF |
10 | % | ZERO PROBLEM MULTI DARK | |
10 | % | rastlinný olej | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
75 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 1 minútu rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 5 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 350 g a vytvarujeme
do tvaru veky. Uložíme do ošatiek alebo voľne na plech, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 15 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 20 – 25 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 5 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 350 g a vytvarujeme
do tvaru veky. Uložíme do ošatiek alebo voľne na plech, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 15 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 20 – 25 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 350 g. Hmotnosť po upečení á 300 g.