Receptúry Receptúry

BIRKES -raňajkové pečivo

Birkes je veľmi chutnou alternatívou ku klasickým pľundrovým výrobkom ako výrobok na raňajky, desiatu a snack počas dňa. Či už plnený (napríklad s pikantnou omáčkou Piri Piri a chutným syrom) alebo neplnený, vždy poteší svojou jemnosťou, chrumkavosťou a jedinečnou chuťou získanou vďaka receptúre s Panoplus Sunflower.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
25 % Panoplus Sunflower
5 % Tekutá vaječná melanž
6 % čerstvé droždie
2 % soľ
44 % voda cca
Na prevaľovanie: 35 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň: 55 % Piri piri omáčka
25 % strúhaný syr

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 22 – 24 °C. Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
Prekladáme ťažným margarínom 2x3, na hrúbku 3,5 mm, vykrajujeme štvorce
a po dĺžke preložíme do valca.
Spojom v strede a spodnou stranou ukladáme na plechy.
Necháme nakysnúť.
Kysnutie: 50 – 60 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia 14 – 16 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.

Dodatočné informácie

 Navážka na 1 ks je 61 g cesta + 23 g náplne.

Hmotnosť po upečení je á 70 g.

BIRKES -raňajkové pečivo