Receptúry Receptúry

Chlieb s Toscane Dark

Tmavý tekvicový chlieb, ktorý má jedinečnú chuť, farbu, štruktúru striedky a veľmi chutnú kôrku vďaka použitej zmesi (Panoplus) Toscane Dark. Ekonomické dávkovanie zmesi zaručí stredne silne tmavú striedku chleba a viditeľné kúsky tekvicových semienok v striedke. Použitý Amore L Soft Wheat zaručí menšie vysušovanie chleba a zároveň viac chlebovú vôňu a chuť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % Pšeničná múka T 650
10 % ražná múka T 930
20 % Toscane Dark
2 % Amore L Soft Wheat
1 % NON-E Premiumback
3 % čerstvé droždie
2 % soľ
72 % voda cca
Dozdobenie: 7 % tekvicové semienko

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 556 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Posypeme tekvicovými semienkami.
Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 32 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 556 g. Hmotnosť po upečení á 500 g.

Chlieb s Toscane Dark