Müsli koláč s marhuľovo-tvarohovou náplňou
Müsli koláč s marhuľovo-tvarohovou náplňou
Zdravšia verzia tlačených koláčov - v podobe jemného pečiva vďaka prídavku Silkgrain Sonnen Müsli. S viditeľnými semienkami v koláči. Pri danom dávkovaní sa s cestom výborne pracuje, po upečení ostáva mäkké a dlho chutné. Ponúknite svojim zákazníkom skvelú kombináciu náplne: NATIVA Apricot (marhuľa) s jedinečnou výraznou chuťou marhúľ - bez pridaného cukru a sladididel a inovovanej Tvarohovej náplne pekárskej Zeelandia.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
30 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
10 | % | Zeel. margarín Zeelback | |
10 | % | kryštálový cukor | |
1 | % | soľ | |
7 | % | čerstvé droždie | |
42 | % | voda cca | |
Náplň: | 55 | % | NATIVA Apricot |
55 | % | Tvarohová náplň pek. Zeelandia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10 – 15 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 536 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného koláča, naplníme.
Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Celková doba pečenia je 13 – 15 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10 – 15 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 536 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného koláča, naplníme.
Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Celková doba pečenia je 13 – 15 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 51 g cesto, 28 g náplň, 1 g melanž.
Hmotnosť po upečení je á 60 g.