Pletenec s vanilkou a čokoládou
Pletenec s vanilkou a čokoládou
Drožďovku využijete naozaj na množstvo skvelých receptúr - napr. aj na výrobu jemného pletenca. S obľúbenou kombináciou chutí vanilka & čokoláda v podobe pudingovej vanilkovej náplne a čokoládových termostabilných kúskov. Náš tip: pre ešte krajší efekt výrobok namiesto posypania cukrom prestriekajte na povrchu s fondantom alebo Zeelandia Ľadovou polevou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
5 | % | Drožďovka 5% | |
10 | % | rastlinný olej | |
15 | % | kryštálový cukor | |
1,5 | % | soľ | |
6 | % | čerstvé droždie | |
43 | % | voda cca | |
Náplň: | 65 | % | Cream Vanilla |
7 | % | Čokoládová dekorácia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 6 170 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, jednotlivé kusy vygúľame, necháme trochu
odpočinúť. Následne rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, naplníme vanilkovým
pudingom, posypeme čok. dekoráciou, stočíme, pozdĺžne narežeme a spletieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 200 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 14 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 20 – 22 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 6 170 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, jednotlivé kusy vygúľame, necháme trochu
odpočinúť. Následne rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, naplníme vanilkovým
pudingom, posypeme čok. dekoráciou, stočíme, pozdĺžne narežeme a spletieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 200 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 14 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 20 – 22 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Celková doba pečenia je 20-22 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1ks je 206 g cesto + 82 g náplň, váha po upečení á 250 g.