Receptúry Receptúry

Pletenec s vanilkou a čokoládou

Drožďovku využijete naozaj na množstvo skvelých receptúr - napr. aj na výrobu jemného pletenca. S obľúbenou kombináciou chutí vanilka & čokoláda v podobe pudingovej vanilkovej náplne a čokoládových termostabilných kúskov. Náš tip: pre ešte krajší efekt výrobok namiesto posypania cukrom prestriekajte na povrchu s fondantom alebo Zeelandia Ľadovou polevou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
5 % Drožďovka 5%
10 % rastlinný olej
15 % kryštálový cukor
1,5 % soľ
6 % čerstvé droždie
43 % voda cca
Náplň: 65 % Cream Vanilla
7 % Čokoládová dekorácia

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 6 170 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, jednotlivé kusy vygúľame, necháme trochu
odpočinúť. Následne rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, naplníme vanilkovým
pudingom, posypeme čok. dekoráciou, stočíme, pozdĺžne narežeme a spletieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 200 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 14 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 20 – 22 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Celková doba pečenia je 20-22 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1ks je 206 g cesto + 82 g náplň, váha po upečení á 250 g.

Pletenec s vanilkou a čokoládou