

Pravdivo ražný špic
Pravdivo ražný špic
Pravdivo ražnú zmes pozná veľa našich zákazníkov. Používajú ju na výrobu chutného ražného chleba s pekným objemom a jedinečnou chuťou a kvalitou. Tentoraz sme pre Vás pripravili jednoduchú, a pritom veľmi dobrú receptúru na pravdivo ražné špice. A pretože zmes je skutočne výhodná a 100%-ná - stačí Vám na ich výrobu pridať len 3 ďalšie suroviny - droždie, margarín a vodu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pravdivo ražná zmes |
5 | % | Zeelandia pekársky margarín | |
3 | % | čerstvé droždie | |
55 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 28 – 30 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Delička 30 dielna: pres 3 450 g.
Tvarujeme do tvaru rožka, ukladáme na plechy, necháme nakysnúť a pečieme.
Kysiareň: 50 – 60 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 250 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 10 – 12 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Delička 30 dielna: pres 3 450 g.
Tvarujeme do tvaru rožka, ukladáme na plechy, necháme nakysnúť a pečieme.
Kysiareň: 50 – 60 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 250 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 10 – 12 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka je 115 g, hmotnosť po upečení á 100 g.
