Rustikálny - dlho zrejúci koreň
Rustikálny - dlho zrejúci koreň
Vychutnajte si tú správnu štruktúru a chuť pekárskeho výrobku v receptúre na Dlhozrejúci koreň s Amore L Soft Wheat. Použité prípravky obsahujú čo najmenej éčok. Dlhé zrenie cesta zaručí výnimočnú chuť a jedinečnú štruktúru striedky. Zároveň chutnú a pekne sfarbenú kôrku vďaka prídavku Amore L Soft Wheat. Náš tip: Nezabudnite aj Vy v pekárni ochutnať tento výrobok - ideálne dozdobený napr. v talianskom štýle na spôsob bruschetty.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
5 | % | Amore L Soft Weat | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
4 | % | NON-E Stabilizátor chleba a pečiva | |
3 | % | čerstvé droždie | |
1,5 | % | soľ | |
2 | % | rastlinný olej | |
75 | % | ľadová voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 7 minút rýchlo. Teplota cesta: 20 – 23 °C.
Cesto preložíme do naolejovanej prepravky a necháme odstáť 10 min.
Potom cesto preložíme a tento proces opakujeme 3x.
Teraz cesto necháme odstáť 70 – 90 minút v priestoroch pekárne.
Potom cesto vyklopíme a nadelíme ručne alebo na deličke na požadovanú hmotnosť.
Delička 30 dielna: pres 8 625 g.
Stočíme do tvaru koreňa a ukladáme na plechy.
Kysiareň: 30 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 280 °C, s parou, zatvorený odťah, 8 minút,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
Celková doba pečenia je 16 – 18 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto preložíme do naolejovanej prepravky a necháme odstáť 10 min.
Potom cesto preložíme a tento proces opakujeme 3x.
Teraz cesto necháme odstáť 70 – 90 minút v priestoroch pekárne.
Potom cesto vyklopíme a nadelíme ručne alebo na deličke na požadovanú hmotnosť.
Delička 30 dielna: pres 8 625 g.
Stočíme do tvaru koreňa a ukladáme na plechy.
Kysiareň: 30 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 280 °C, s parou, zatvorený odťah, 8 minút,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
Celková doba pečenia je 16 – 18 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks 288 g - váha po upečení á 250 g.