Slnečnicový bagel
Slnečnicový bagel
Bagel je už určite známym pojmom aj na Slovensku. Radi si ho vychutnáme chutne naplnený napr. šunkou a vajíčkom alebo v zdravšej verzii v zeleninovej obdobe so syrom. Aj bagel môže získať lepšiu chuť, vyššiu nutritívnu hodnotu a lepšiu mäkkosť vďaka prídavku Panoplus Sunflower do receptúry. Spotrebitelia ocenia jeho jedinečnú chuť vďaka bohatému obsahu slnečnicových semienok v zmesi.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
20 | % | Panoplus Sunflower | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
2 | % | soľ | |
4 | % | čerstvé droždie | |
4 | % | Zeelandia pekársky margarín | |
54 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 7 | % | slnečnicové semienko |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Delička 30 dielna: pres 2 428 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do guľatého tvaru,
upravíme do okrúhleho tvaru s dierou v strede - vzhľad ako bagel.
Dáme nakysnúť a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 9 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Delička 30 dielna: pres 2 428 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do guľatého tvaru,
upravíme do okrúhleho tvaru s dierou v strede - vzhľad ako bagel.
Dáme nakysnúť a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 9 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 81g cesto + 3 g posyp. Hmotnosť po upečení je á 70 g.