Receptúry Receptúry

Slnečnicový bagel

Bagel je už určite známym pojmom aj na Slovensku. Radi si ho vychutnáme chutne naplnený napr. šunkou a vajíčkom alebo v zdravšej verzii v zeleninovej obdobe so syrom. Aj bagel môže získať lepšiu chuť, vyššiu nutritívnu hodnotu a lepšiu mäkkosť vďaka prídavku Panoplus Sunflower do receptúry. Spotrebitelia ocenia jeho jedinečnú chuť vďaka bohatému obsahu slnečnicových semienok v zmesi.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
20 % Panoplus Sunflower
1 % NON-E Premiumback
2 % soľ
4 % čerstvé droždie
4 % Zeelandia pekársky margarín
54 % voda cca
Dozdobenie: 7 % slnečnicové semienko

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Delička 30 dielna: pres 2 428 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do guľatého tvaru,
upravíme do okrúhleho tvaru s dierou v strede - vzhľad ako bagel.
Dáme nakysnúť a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 9 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 81g cesto + 3 g posyp. Hmotnosť po upečení je á 70 g.

Slnečnicový bagel