Slnečnicový chlieb tmavý
Slnečnicový chlieb tmavý
Veľmi chutný TMAVÝ slnečnicový chlieb bohatý na obsah slnečnicových semienok. Vďaka správnej kombinácií prípravku NON-E Premiumback a novinky, fermentovaného prípravku Amore L Soft Wheat, ktorý dodá chlebu príjemný obsah pšeničného kvasu a jačmennej múky. Upečiete tak neskutočne chutný a jemný slnečnicový chlieb.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | Pšeničná múka T 650 |
10 | % | ražná múka T 930 | |
25 | % | Panoplus Sunflower | |
1 | % | Amore L Soft Wheat | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
2 | % | Aromalt Dark | |
68 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 7 | % | slnečnicové semienko |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 556 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Posypeme slnečnicovým semienkom.
Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 556 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Posypeme slnečnicovým semienkom.
Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 556 g + 19 g ražná múka. Hmotnosť po upečení je á 500 g.