Receptúry Receptúry

Špaldový chlieb s Panoplus Špalda

V tejto receptúre oceníte vynikajúcu kombináciu a spojenie zmesí Panoplus Špalda & Silkgrain Spelt (špalda). Pri optimálnom dávkovaní uvedenom v receptúre dosiahnete výbornú kvalitu hotového chleba a zároveň optimálne náklady na výrobu. Spotrebitelia si túto kombináciu určite obľúbia, nielen preto, že ide o špaldový chlieb, ale pre jeho výborný vzhľad, chuť, mäkkosť a krásnu striedku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 650
25 % Panoplus Špalda
10 % Silkgrain Spelt (špalda)
3 % čerstvé droždie
2 % soľ
70 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2. min. zatvoriť odťah, 23 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na1 ks je 575 g, po upečení á 500 g.

Špaldový chlieb s Panoplus Špalda