Receptúry Receptúry

Strukovinová bageta Legim

Chutná a nutritívne vyvážená strukovinová bageta z kvasovej zápary Silkgrain Legim presvedčí Vašich spotrebiteľov svojou jedinečnou chuťou a mäkkosťou. Navyše je komplet bez pridania prídavných látok, a to vďaka prídavku bezéčkového prípravku NON-E Premiumback. Pekára presvedčí aj ekonomické dávkovanie zápary Silkgrain pri zachovaní nutritívnych výhod konečného výrobku (bagety/pečiva).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
30 % Silkgrain Legim
2 % NON-E Premiumback
2 % soľ
4 % čerstvé droždie
4 % rastlinný olej
42 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky 120 g, ktoré následne
tvarujeme do tvaru bagiet. Ukladáme na plechy a dáme potom nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia 14 – 15 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 121 g. Hmotnosť po upečení á 105 g.

Plnohodnotné bielkoviny v bagete.

Jedna z najnovších kvasových zápar v ponuke Zeelandia spoločností.

Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť.

Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.

V zložení zápary je tekutý ovsený kvas bez éčok, zelená šošovica 15 %, mungo fazuľa 15 %, červená paprika, mrkva, sušená cibuľa, soľ 2 %. 

Strukovinová bageta Legim