Strukovinová bageta Legim
Strukovinová bageta Legim
Chutná a nutritívne vyvážená strukovinová bageta z kvasovej zápary Silkgrain Legim presvedčí Vašich spotrebiteľov svojou jedinečnou chuťou a mäkkosťou. Navyše je komplet bez pridania prídavných látok, a to vďaka prídavku bezéčkového prípravku NON-E Premiumback. Pekára presvedčí aj ekonomické dávkovanie zápary Silkgrain pri zachovaní nutritívnych výhod konečného výrobku (bagety/pečiva).
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
30 | % | Silkgrain Legim | |
2 | % | NON-E Premiumback | |
2 | % | soľ | |
4 | % | čerstvé droždie | |
4 | % | rastlinný olej | |
42 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky 120 g, ktoré následne
tvarujeme do tvaru bagiet. Ukladáme na plechy a dáme potom nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia 14 – 15 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 121 g. Hmotnosť po upečení á 105 g.
Plnohodnotné bielkoviny v bagete.
Jedna z najnovších kvasových zápar v ponuke Zeelandia spoločností.
Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť.
Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.
V zložení zápary je tekutý ovsený kvas bez éčok, zelená šošovica 15 %, mungo fazuľa 15 %, červená paprika, mrkva, sušená cibuľa, soľ 2 %.