Štvorlístok Panoplus Dark
Štvorlístok Panoplus Dark
Obľúbený Panoplus Dark - pre tmavé a chutné pečivo použitý v kombinácii s našou novinkou v sortimente Amore L Soft Wheat. Pšeničný fermentovaný prípravok s obsahom jačmennej múky zaručí tú správnu mäkkosť, chuť a vôňu tmavého pečiva.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
25 | % | Panoplus DARK | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
5 | % | čerstvé droždie | |
2,2 | % | soľ | |
4 | % | Zeelandia pekársky margarín | |
63 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 7 | % | Seedmix/Decor Slniečko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Delička 30-dielna: pres 2 370 g.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky (80 g), ktoré následne tvarujeme
do tvaru štvorlístka, kaizerky, rožkov, žemlí a pod.
Dozdobíme posypom, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 45 – 60 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 11 – 13 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Delička 30-dielna: pres 2 370 g.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky (80 g), ktoré následne tvarujeme
do tvaru štvorlístka, kaizerky, rožkov, žemlí a pod.
Dozdobíme posypom, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 45 – 60 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 11 – 13 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 79 g cesto + 3 g posyp.
Hmotnosť po upečení á 70 g.