Tmavá veka
Tmavá veka
Chutná tmavá veka, ktorá zároveň nie je suchá a ani drobivá. Vďaka spojeniu NON-E Premiumback a novinky v našom sortimente MAXIMO FRESH si získate tých správnych spotrebiteľov, ktorí túžia po kvalitnej a mäkkej tmavej veke na chlebíčky. S touto receptúrou si ju vychutnajú určite dlhšie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
2 | % | NON-E Premiumback | |
2 | % | MAXIMO FRESH | |
1,8 | % | soľ | |
3 | % | bravčová masť škvarená | |
2 | % | Aromalt Dark | |
3 | % | čerstvé droždie | |
52 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 20 – 25 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré necháme vyzrieť.
Tvarujeme do tvaru veky, ukladáme na plechy, necháme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 14 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 20 – 22 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 20 – 25 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré necháme vyzrieť.
Tvarujeme do tvaru veky, ukladáme na plechy, necháme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 14 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 20 – 22 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1ks je 410g. Hmotnosť po upečení je 350 g.