Receptúry Receptúry

Tmavý cereálny chlieb s Panoplus Dark

Obľúbený Panoplus Dark - pre tmavý a jemný chlieb a pečivo použitý v kombinácii s našou novinkou v sortimente Amore L Soft Wheat. Pšeničný fermentovaný prípravok s obsahom jačmennej múky zaručí tú správnu mäkkosť, chuť a vôňu tmavého chleba.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 650
25 % Panoplus DARK
2 % AMORE L SOFT WHEAT
2 % čerstvé droždie
2 % soľ
62 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme
do tvaru veky. Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 32 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 575 g. Hmotnosť po upečení á 500 g.

Tmavý cereálny chlieb s Panoplus Dark