Tmavý cereálny chlieb s Panoplus Dark
Tmavý cereálny chlieb s Panoplus Dark
Obľúbený Panoplus Dark - pre tmavý a jemný chlieb a pečivo použitý v kombinácii s našou novinkou v sortimente Amore L Soft Wheat. Pšeničný fermentovaný prípravok s obsahom jačmennej múky zaručí tú správnu mäkkosť, chuť a vôňu tmavého chleba.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
25 | % | Panoplus DARK | |
2 | % | AMORE L SOFT WHEAT | |
2 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
62 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme
do tvaru veky. Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 32 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme
do tvaru veky. Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 32 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 575 g. Hmotnosť po upečení á 500 g.