Zálesácky chlieb so Silkgrain Onion&Garlic a Spelt
Zálesácky chlieb so Silkgrain Onion&Garlic a Spelt
Jednoznačné výhody pre Vás a spotrebiteľa: Dosiahnite maximum z kombinácie zápar Silkgrain Spelt a Onion&Garlic. Spotrebitelia ocenia bohatý vzhľad zŕn na reze, dlhú čerstvosť a mäkkosť chleba, jemnú cibuľovo-cesnakovú chuť a vychutnajú si tak Zálesácky chlieb pri mnohých príležitostiach. Pekár určite ocení nielen kvalitu receptúry, do ktorej sme pre dokonalosť pridali aj Maximo Fresh, ale tiež optimálne dávkovanie jednotlivých surovín do receptúry.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
30 | % | Silkgrain Spelt (špalda) | |
25 | % | Silkgrain Onion&Garlic | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
1,5 | % | Maximo Fresh | |
2 | % | soľ | |
2 | % | čerstvé droždie | |
62 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 690 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2. min. zatvoriť odťah, 20 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 25 – 30 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 690 g, po upečení á 600 g.