ZERO PROBLEM NUVOLA ZERO PROBLEM NUVOLA

Citrónová bezlepková torta NUVOLA

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 320 g Zero Problem Nuvola
30 g kakaový prášok
280 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
70 g voda
Po upečení na korpus: 100 g Arabesque Noir 58 % - pravá belgická čokoláda
100 g čokoládové sušienky drvené
Želé: 120 g voda
18 g želatína
600 g Fruitful Citrónový krém
Mousse: 245 g tekutá smotana
150 g vaječný žĺtok
560 g Arabesque Blanc 29% - pravá biela belgická čokoláda
65 g voda + 13 g želatína
1000 g šľahačka napr. KEN Presto
Dozdobenie: 180 g Fruitful Citrónový krém

Technologický postup

Zo surovín na korpus si upečieme 1 korpus.

Po upečení ho prekrojíme na polovicu, jeden plát potrieme po vychladení pripravenou čokoládou spojenou so sušienkami.

Z druhého plátu vykrojíme menší kruh, ktorý použijeme neskôr.

Pripravíme si citrónové želé s Fruitful Citrónový krém. Následne si pripravíme smotanový mousse.

Na sušienkovo-čokoládovú vrstvu natrieme polovicu smotanového mousse, necháme stuhnúť a zalejeme vlažným citrónovým želé.

Po stuhnutí na želé nanesieme zvyšný smotanový mousse, pričom nezabudneme predtým umiestniť do stredu torty vykrojený krúžok korpusu.

Dozdobíme -povrch potrieme s Fruitful Citrónovým krémom a napr. ozdobne so šľahačkou a čokoládovými dekoráciami.

Citrónová bezlepková torta NUVOLA